vrijdag 3 maart 2017

Noorse Nederlanders en Nederlandse Noren op Facebook

Sinds een aantal jaren zijn er op Facebook verschillende groepen actief. Het betreft in een aantal gevallen afsplitsingen van de groep Nederlanders in Noorwegen, waar gekissebis en rancune nogal eens ophef veroorzaakten...

Een beknopt overzicht:

Stamtafel 'De Noorderzon', een gesloten groep met als omschrijving: 'Een pagina voor (aanstaande) emigranten in/naar Noorwegen. Ervaringen,foto's,handige tips,recepten,vragen,etc. kortom alles wat met NL/NO te maken heeft. Woon je in Noorwegen? Heb je serieuze plannen om te emigreren naar Noorwegen? Dan ben je hartelijk welkom op deze pagina!!'

Nederlanders i Nord Norge, ook een gesloten groep met als omschrijving: 'GROEP VOOR EN DOOR NEDERLANDERS IN NOORD NOORWEGEN. Deel Foto's, video, verhalen, vragen, antwoorden, adviezen, helpen, ideeën of gewoon een Nederlands praatje en noem maar op! Eigenlijk dus alles wat wel met Nederland en/of Noorwegen te maken heeft van en voor en door Nederlanders in het hoge NOORDEN van NOORWEGEN.. Heb je nog een idee of wil je iets melden van belang van deze groep laat het hier weten. We zijn niet de vervanging van andere groepen van Nederlanders in Noorwegen maar een toevoeging voor ons hier in het HOGE NOORDEN van Noorwegen. Med vennlige hilsen, Nederland i Nord Norge.

Passie voor Noorwegen, een gesloten groep die is bedoeld voor allen die geinteresseerd zijn in Noorwegen. De omschrijving luidt: Deze groep is voor Nederlandstaligen die in Noorwegen wonen, of er willen gaan wonen of gewoon gek zijn van dit mooie land. Wij nodigen je uit foto's en ervaringen te delen. Iedereen mag plaatsen, wij stellen hieraan geen voorwaarden, zolang het over Noorwegen gaat maak je iedereen blij!

De groep wordt beheerd door Marcel Tito uit Vang i Valdres. De groep is een kijkje waard vanwege de Nedernoren-kaart, waarmee veel Nederlanders in Noorwegen geografisch te traceren zijn.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten