woensdag 1 mei 2024

Zweedse ervaringen dl.3

En hier een derde overzicht van een aantal emigranten die vertellen over hun verhuizing naar Zweden. Toch wel opvallend dat vooral op Youtube veel recent materiaal te vinden is over Nederlanders die hun geluk in Zweden beproeven. De vlogs zijn over het algemeen goed verzorgd en het bekijken waard.


Op Youtube een video getiteld Emigreren naar Zweden: Huis met Uitzicht. Korte documentaire over het leven van Theo en Toos, anderhalf jaar na hun verhuizing naar het klein dorpje Ekshärad te Zweden. Wat zijn hun overwegingen geweest en waar houden ze zich mee bezig? Maak kennis met dit uniek en gezellig stelletje dat samen met ongeveer 750 andere Nederlanders permanent verblijft in de prachtige provincie Värmland.


Op Youtube is de familie Swets te volgen voor, tijdens en na het emigratieproces naar Zweden, waar ze in juli 2024 gaan wonen. In deze video een verslag van de huizenjacht.


Of het nu zomer of winter is, de Zweedse regio Dalarna is het helemaal voor de Nederlandse Christian van Dartel. En daarom woont hij nu in wat hij zelf noemt: de mooiste regio van Zweden. Hier een video van dit mooie plekje in Zweden


Na een lange zoektocht naar een droomhuis/atelier in Zweden heeft kunstenaar Daniel Douglas een huis gekocht, een echt pippi Lankaus huis! In deze video vertelt Daniel het hele verhaal.


Edd en Macha hadden al een lange tijd de wens om naar Zweden te gaan en besloten in 2022 om met hun 2 dochters Lily en Puck naar Zweden te verhuizen. Op Youtube verschillende vlogs waarin ze verslag doen van hun ervaringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten